Despre basme si curve.

Asta cu iubirea e subiectiva. Toti o vedem si o percepem in mod diferit.

Gresit e cand vii si incerci sa ma convingi ca acel lucru in care crezi tu e realitatea aia urata in care trebuie sa traim toti, sa ne mirosim batranetea la o varsta frageda si sa murim inainte sa ne dam suflarea.

Nu! Aia e realitatea ta. Nu ne-o pune in spate si noua.

Ca vrei sa o schimbi, sa o faci mai buna, sa iti revii sau nu e problema ta. Dar nu ne-o pune in spate si noua.

Iubirea, ca si varsta, e relativa. Iubirea nu are limite. Am simtit-o la 15 ani, o simt si la 25. Diferit, cu diverse idealuri, dar la fel de intens.

“Ce stii tu ce e aia iubire la 15 ani?” Daca iti pui intrebarea asta, te poti opri din citit. Iubirea nu cunoaste varsta, doar imbraca forme diferite, traversand diferite praguri in viata asta de cacat.

 

Iubirea incepe cu o privire, analiza, atractie, placere de o secunda, continuata de chimie si reciprocitate, fluturi in stomac, nebunia inceputului, inmugurind pe parcurs, transformandu-se in respect, o relatie tinuta de flacara comunicarii. Te certi? Plangi, tipi, dai cu usa, pleci din casa, te intorci, il saruti, ierti, te culci si mergi mai departe.

Timpul ne-a fost dusman mereu. E de datoria ta sa profiti, in loc sa te pierzi si sa te lasi inghitit de dansul. Nu uita ca timpul trece, la fel si noi.

Nu consider ca sunteti toti porci, dar nici nu imi spune ca toate femeile sunt curve, doar pentru ca acea femeie din viata ta, te-a distrus. Se pare ca ai uitat ca tot datorita unei curve esti tu unde esti. Poti sa ai 20 de ani sau 40, daca vii si iti expui parerile misogine, nu meriti timpul meu.. si probabil nici al celei care te-a lasat.

Si daca ai citit pana aici, te poti opri. Asta daca nu te-ai oprit deja, fiind prea ocupat sa ma injuri.

Iubirea e atat de relativa, incat nu o intelege nimeni.  Nici cercetatorii care au facut numeroase studii doar ca sa imi spuna mie ca iubirea dureaza 3 ani. Eu nu simt si nici nu traiesc iubirea dupa tipare. Tiparele le-a creat societatea, in speranta de a crea roboti si uitandu-ma in jurul meu, este pe drumul cel bun. Societatea.

Noi nu.

 

Cine a creat basmele, a creat si iubirea. Realitatea e a ta, ai stiloul si persoana, scrie-ti propriul basm si traieste-l, dar nu imi pune mie in carca realitatea ta, de care nu ma fac responsabila.

Ca te limitezi tu la 3 ani de iubire si la cinci, zece ani de feerie, e problema ta. Dar nu ne-o pune in spate si noua.

Cum functioneaza asta? Te casatoresti la un moment dat si 3 ani mai tarziu, te trezesti in ziua aniversarii si zici: “gata, iubirea s-a dus!”. Mai stai 2-7, in functie de cat de norocos esti si te trezesti la fel, in ziua aniversarii si iti spui: “gata si cu feeria!”.Si incepi sa iti plangi de mila, injurand-o zilnic pe nevasta-ta, amintindu-i ca nu o mai suporti si intrebandu-te de ce dracu’ ai luat-o de nevasta. Pai daca esti asa mizerabil, de ce dracu’ nu pleci?

Stii ce voi face eu dupa 3 ani, 5, 7, 20? Ma voi trezi si ma voi reindragosti de persoana care ma saruta in fiecare dimineata, in timp ce tu vei continua sa incerci sa ma convingi ca iubirea dispare dupa 3 ani, feeria dupa 5 si ca toate femeile sunt curve.